Bewegingsgezinde school

Met onze school willen wij kwaliteitsvolle bewegingsopvoeding aanbieden. We geven aan jouw kind op onze school de kans om ook verschillende vaardigheden te oefenen en plezier beleven in allerlei boeiende bewegingsactiviteiten. Enkele bewegingsactiviteiten op onze school vindt u hieronder. Heel wat van deze bewegingsavonturen vind je terug op de bewegingsblog van juf Liesbet.

Lessen bewegingsopvoeding voor kleuter en lager

De kleuters krijgen twee maal 50 minuten bewegingsles van juf Joni. De leerlingen van de lagere school krijgen beweging van juf Liesbet.

Zwemlessen

In de derde kleuterklas krijgen de kleuters al watergewenning. De leerlingen van de lagere school gaan naar het zwembad en krijgen daar op hun niveau zwemles. De bovenbouw gaat steeds met de fiets naar het zwembad.

Start to move

Iedere woensdagmorgen krijgen de leerlingen van het 4de, 5de en 6de een extra uur beweging. Ze gaan lopen, ze doen dit op hun loopniveau. Ze doen ook andere sporten.


Bewegingstussendoortjes in de klas

In iedere klas wordt er tijd voorzien voor dagelijkse bewegingstussendoortjes. Dit is goed om de kinderen hun leerprestaties te verbeteren en om de concentratie te bevorderen.

IJsschaatsen

Jaarlijks wagen de leerlingen van de lagere school zich op het ijs, voor een uurtje schaatsen.

Sportdag en SVS
Jaarlijks wordt er een sportdag georganiseerd op onze school. We nemen ook deel aan bewegingslandschappen. De kleuters gaan naar Rollebolle, het eerste leerjaar naar Kronkelidoe, het tweede leerjaar naar honkietonkie enz.

Fietsparcours

Elk jaar wordt het fietsparcours van de stad Oostende aangevraagd. Hier kunnen leerlingen hun fietsvaardigheden oefenen.

Bewegingsactiviteiten buiten de school

Op geregelde tijdstippen vinden de SVS-activiteiten op woensdagnamiddag met begeleiding van juf Liesbet plaats.