Milieuzorg op school (MOS)

ebt u dit bord al opgemerkt aan de schoolpoort?

Dit betekent dat we een MOS-school zijn. Maar … wat betekent MOS?

MOS is de afkorting van ‘milieuzorg op school’ en is een initiatief van de Vlaamse overheid, de Vlaamse provincies en de Vlaamse gemeenschapscommissie. We staan zoals vele andere scholen op de groene kaart van MOS Vlaanderen.

Kinderen kunnen én willen duurzame keuzes maken voor de planeet. Onze kinderen zijn de toekomst! Met dit idee in het achterhoofd gaan we duurzaamheid en milieubewustwording verder integreren in onze lessen en dagdagelijkse activiteiten.

Hieronder enkele voorbeelden van wat we doen aan milieuzorg op school:​

​Sorteren

Zowel in de klas als op de speelplaats worden de leerlingen gestimuleerd om te sorteren en recycleren.

Herbruikbaar materiaal

In de klas proberen we elk schooljaar opnieuw zo veel mogelijk materiaal te hergebruiken. Daarnaast promoten we drinkbussen in plaats van PET-flesjes, het gebruik van koekendoosjes in plaats van individueel verpakte koeken, brooddozen in plaats van zakjes …

Uitstappen

We proberen zo veel mogelijk uitstappen te voet of met de fiets te doen. Zo gaan we vanaf het 4de leerjaar met de fiets naar het zwembad.

Tuintjes

We maken de speelplaats wat groener door onze moestuintjes. We kweken kruiden, groenten, fruit … In het eerste en tweede leerjaar maken we met deze kruiden infused water in grote kannen. Lekker en milieuvriendelijk!

Ons actief inzetten voor allerlei initiatieven zoals de strapdag, de fluo-actie, de week van de mobiliteit,….